Contemporary Showroom

geplaatst in: actueel, nieuws | 0

Ik ken de eigenaar van Contemporary Showroom al langere tijd en loop graag zo nu en dan even binnen om te zien waar hij zoal mee bezig is. In de afgelopen jaren is de kwaliteit van zijn vintage design meubelen naar een absoluut topniveau gestegen. Jarno selecteert zeldzame designstukken van uiteenlopende ontwerpers en restaureert ze, daar waar nodig, tot in de puntjes (met behoud van het karakter).

Zijn foto’s voor op de website zagen er al goed verzorgd uit, maar de nabewerking van de foto’s kostte veel tijd.
Ik voorzag hem van advies over de aankoop van wat extra apparatuur zodat hij de fotografie op een professionele en tijdbesparende manier kan benaderen.

Afgelopen week hebben we samen gewerkt in zijn studio, een flink gepuzzel om met de toch beperkte ruimte een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen. Om een en ander goed uit te lichten heb je veel ruimte nodig.
Het was even zoeken naar de juiste lichtopstelling maar uiteindelijk mag het resultaat er zijn.
De foto’s komen fris uit fruitig de camera uitgerold, alleen nog even door de raw-converter voor de puntjes op de I. De tijd voor nabewerking is gereduceerd tot enkele eenvoudige handelingen die in een paar minuten klaar zijn.

Voor mijzelf was het ook een erg inspirerende fotografie-sessie, en mijn klant was tevreden met de tips en truuks die ik hem kon bijbrengen.

Fristho-sideboard-by-Rudolf-Glatzel-perspective-940x627

Fristho Sideboard ontworpen door Rudolf Glatzelf een van de topstukken uit de collectie van Contemporary Showroom.